3

Acum ca am stabilit necesitatea imperioasa a setarii unor asteptari realiste ca si oportunitatea unor sedinte de coaching, hai sa vedem ce ne poate duce catre asta, inca inainte de inceput.

Iata 3 sugestii simple:

–       Informeaza-te cat mai precis si mai concret despre ce inseamna sa fii medic. Mergi la un spital bun si roaga-i sa te lase sa observi. Stai pana cand simti ca nu mai poti. Apoi mai stai inca pe atat. Abia atunci incepi sa te “prinzi” de niste lucruri.

* Neaparat zaboveste macar o zi si o noapte in serviciul de urgenta. Iti va da o perspectiva absolut necesara.

–       Informeaza-te despre ce insemna sa fii student la medicina. Fa-ti prieteni printre ei si tine-te aproape. Strecoara-te peste tot. Fii ca ei o perioada. Mananca cat ei, invata cat ei, distreaza-te cat ei, dormi cat ei. Si in experimentul asta, incearca sa-i alegi pe cei mai buni. Cum? Simplu. Primii pe listele de bursa. Sunt tocilarii? Hmm…poate e nevoie si de asta.

–       Informeaza-te despre tine. Afla ce-ti doresti. Afla ce-ti place. Afla cine esti ca sa stii ce vrei sa devii. Intreaba-te. Priveste-te. Analizeaza-te. Psihanalizeaza-te. Ia-ti un coach. Ia-ti un mentor. Fa tot e poti ca sa te descoperi.

Si intotdeauna, asculta-te!

In ciuda spuselor celor din jur, tu stii cel mai bine.

Decizia trebuie sa fie a ta.

Share This