3

Ce face medicina sa fie una sau alta?

Studenti fiind am trecut prin multe. Multe sacrificii de inceput, ale noastre si ale parintilor, multa materie de studiat, multe laboaratoare la care trebuie sa fii prezent, multe examene.  Studiu nesfarsit. Garzi la care te duci. Workshop-uri, conferinte, congrese. Burse de studiu. Stagii de pregatire. Si carti. Multe carti.

Toate acestea consuma timp, mult timp si multi bani.  Sunt multi ani de pregatire, frecvent peste 10, pana reusesti sa ai un job, si acela departe de ce ai visat.

In plus, pe langa astea, pe intreg parcursul te intalnesti cu situatii  neplacute, cu oameni frustrati, cu rautate, cu incultura sau incompetenta. Si trebuie sa nu te lasi afectat sau, mai rau, sa zambesti. Vei spune ca asa e peste tot. Fireste, dar noi vorbim de medicina.

(A nu se intelege ca nu te intalnesti si cu oameni frumosi. O,da. Putini. Dar ei sunt cei care pe moment iti dau speranta.)

Suna un pic a povara,nu?

Totusi, stiu multi medici pentru care e o onoare.

Cum facem sa fie pe sufletul nostru?

Eu cred ca cel mai important lucru care trebuie setat sunt asteptarile.

A fi student la medicina si medic, e un stil de viata. E ceva ce fie imbratisezi, fie nu. Dar nu poate fi altfel.

Si cum concret?

Cunoscandu-te mai bine si aliniind asteptarile tale la realitatea din jur si la tine insuti.

Iar acesta este un proces de coaching.

Asa ai putea descoperi ce te face sa vibrezi cand practici medicina. De ce nu mai e o placere ci o povara si, mai ales, cum o putem transforma intr-o onoare. Pentru ca se poate.

Tine doar de o privire atenta spre sine, de un vis indraznet, de un plan bun si un antrenor pe masura. Restul e istorie.

Daca esti pregatit, incearca.

Contacteaza-ma.

Meseria asta e minunata!

 

 

Share This