IMG_5209_FotorBazandu-ma pe ceea ce vad acum in lumea medicala, pe ceea ce-mi impartasesc colegii, pe ceea ce am observat in timpul anilor de pregatire si, bineinteles, pe experienta din familia mea de medici, indraznesc sa enumar 10 situatii care preocupa medicii in momentul de fata.

Multi dintre ei au gasit coaching-ul ca fiind varianta optima de lucru cu ei insisi, in situatii ca cele ce urmeaza sau similare.

Zambeste, daca te regasesti.

Asta inseamna ca drumul spre solutii exista, un altul pentru fiecare dintre noi.

1.    Exista medici care simt ca practicarea meseriei le ingradeste creativitatea si ingeniozitatea, ca motivatia de inceput a disparut si ca ar vrea sa incerce o tranzitie catre alta specialitate, sau alta ramura sau pur si simplu, alt domeniul. O alta cariera.

2.    Alti medici traiesc pentru meseria aceasta dar se chinuie sa-si gaseasca echilibrul intr-un mediu foarte solicitant si stresant. Ei sunt oameni care simt ca nu fac fata, desi isi doresc. Oameni care nu vor sa renunte, dar simt ca nu pot mai mult, sau mai bine. Medici care au nevoie sa invete sa traiasca practicand medicina.

3.    Unii medici ajunsi in pozitii de lideri simt ca au intrat intr-o lume cu totul noua si complet diferita, pe care nu pot invata sa o gestioneze pe cat de repede e nevoie. Oameni care isi doresc sa fie eficienti dar carora, inainte de toate, le este teama ca vor da gres.

4.    Medici care au o reala problema cu remuneratia, mai mult decat deficitara in sfera medicala si care, fie nu stiu cum sa faca sa-si creasca veniturile, fie sunt deja decisi sa investeasca in alte bussines-uri. Antreprenori, in lumea medicala sau pe langa ea, care simt teama de necunoscut.

5.    Medici desavarsiti in meseria lor dar cu vieti de familie departe de a fi perfecte. Oameni care au inteligenta de a-si pune intrebarea unde au gresit si ce nu fac bine si cum ar putea echilibra balata munca-viata de familie.

6.    Medici recunoscuti ca fiind “dificili” in relatia cu superiorii, colegii sau pacientii. Oameni care stiu, sau nu, ca ceilalti ii privesc diferit, dar nu stiu cum sa schimbe asta.

7.    Medici care pornesc pe drumul constructiei unei cariere fara sa stie ce-si doresc cu adevarat, care le este tinta si prin urmare nici cum sa ajunga la ea. Oameni care iau decizii asupra cursului profesional, bazate pe orice altceva mai putin pe propriile vise. Ei simt nevoia sa inteleaga unde este eroarea si daca poate fi indreptata.

8.    Medici care ajung in postura de a-i invata pe altii si constata ca fie nu stiu cum sa faca asta, fie li se pare mult mai greu decat se asteaptau. Oameni care ar vrea sa ajute mai mult si mai bine dar se simt coplesiti de , de ce nu, o aproape alta meserie. *Medici care simt ca ar putea fi mentori dar nu stiu cum sa faca primul pas catre cei care ar avea nevoie.

9.    Medici care cred ca nu vor avea niciodata timp pentru pasiuni sau vise.

10. Medici care-si  aud colegii vorbind despre ei ca fiind exemple si oameni de succes dar care in adancul lor, nu simt deloc asa.

De cate ori ai zambit?

Scrie-mi, te rog, daca ai si alte sugestii. Multumesc.

Share This