Suntem intr-o continua schimbare. Noi insine dar si lumea din jur.

Traim din ce in ce mai mult un moment de tranzitie, de cautare, de dezbinare si reasezare, de intoarcere spre interiorul nostru ca unica sursa de adevar…

Si e minunat ca e asa!

Medicii, din pozitia lor aparent intangibila, au devenit la randul lor vulnerabili. Cu toate beneficiile meseriei dar si cu stress-ul aferent, cu tot autocontrolul si eterna responsabilitate, ei se repozitioneaza ca simpli oameni care au nevoie “o gura de aer”. Au nevoie de mai multa normalitate si mai putin eroism, de mai mult egoism si mai putin altruism.

Incep, de fapt, sa se priveasca cu adevarat in oglinda si sa inteleaga ca sunt inainte de toate oameni. Ca au voie sa fie vulnerabili, ca se intampla sa gresesca sau sa nu stie ce sa faca si ca, la urma urmei, e normal sa isi doreasca sa fie fericiti ca medici. Dar, de multe ori, nu stiu cum sa faca asta.

De aici si pana la aparitia unor coach pe aceasta noua si provocatoare nisa, n-a mai fost decat o chestiune de timp. Scurt.

Asa a aparut Institutul pentru Coaching al Universitatii Harvard sau Institutul de Medical Lifestyle al aceleasi institutii. Sau, la fel de interesantul Institut pentru Coaching in lumea medicala, in parteneriat cu Federatia Internationala de Coaching si Universitatea Harvard.

Toate finantand studii care arata beneficiul important ce deriva din alegerea de a avea un coach in momentele cand e nevoie de unul, si pregatind oameni interesati de domeniu si capabili sa faca fata provocarii.
Toate nascute din nevoia medicilor de a-si imbunatati viata, de a nu fi singuri in perioade de schimbare de cariera sau de tranzitie, de a reusi sa-si creioneze cariera in functie de dorintele si valorile lor, de a-si mari clientela si de a o mentine, de a relationa mai bine cu superiorii sau cu studentii, de a alege bine, de a decide la fel de bine,de a regasi bucuria de a fi medic, de a fi mereu in varianta lor cea mai buna!

 

 

 

Share This